Paaskoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Paaskoski

Paaskoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Paaskoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

v. 2017 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paaskoski on noin sijalla 17 000.

Paaskoski-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Paaskoski

Paaskoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Paaskoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Paaskoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Paaskoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Paaskoskenpolku, Paaskoskentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пааскоски tarkoittaa nimeä Paaskoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pascoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Paaskoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paavo Paaskoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Paaskoski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Paaskoski, Finland.

©Tuomas Salste