Pääskyvuori: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pääskyvuori

Pääskyvuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pääskyvuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 31

v. 2017 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pääskyvuori on noin sijalla 16 000.

Pääskyvuori-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pääskyvuori on melko pitkä nimi.

Paikannimi Pääskyvuori

Pääskyvuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Pääskyvuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pääskyvuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pääskyvuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pääskyvuorenkatu, Pääskyvuorenrinne, Pääskyvuorentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяаскювуори ("Pjaaskjuvuori") tarkoittaa nimeä Pääskyvuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päskÿfwoorj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pääskyvuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paaskyvuori tai Paeaeskyvuori, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pääskyvuori

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pääskyvuori, Finland.

©Tuomas Salste