Paattilammi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Paattilammi

Paattilammi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Paattilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paattilammi on noin sijalla 14 000.

Paattilammi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Paattilammi on melko pitkä nimi.

Paattilammi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Paattilammi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Paattilammi

Paattilammi (paikannimi)Katuosoitteissa

Paattilammi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Paattilammi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Paattilammi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Paattilammintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Paattilammi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пааттиламми tarkoittaa nimeä Paattilammi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pattilammj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Paattilammi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paavo Paattilammi.

Samankaltaisia nimiä kuin Paattilammi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Paattilammi i Finland. Surname Paattilammi in Finland.

©Tuomas Salste