Paattiniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Paattiniemi

Paattiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Paattiniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paattiniemi on noin sijalla 17 000.

Paattiniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Paattiniemi on melko pitkä nimi.

Paattiniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Paattiniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Paattiniemi

Paattiniemi (paikannimi)

Paattiniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Paattiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Paattiniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пааттиниеми ("Paattinijemi") tarkoittaa nimeä Paattiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pattiniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Paattiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paavo Paattiniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Paattiniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Paattiniemi i Finland. Surname Paattiniemi in Finland.

©Tuomas Salste