Paavolainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Paavolainen

Paavolainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Paavolaisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 261 max

v. 2014 310

v. 2015 310

v. 2016 311

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paavolainen on noin sijalla 2 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Paavolainen on melko pitkä nimi.

Paavolainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Paavolainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1918

Paavolaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 25 Paavolaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Paavolaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kivennapa (7 vainajaa) sekä Viipuri (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Paavolainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1992

Sana Paavolainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Paavolainen

Paavolainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Paavolainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Paavolainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Paavolainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Olavi Paavolaisen tie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Paavolainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пааволайнен tarkoittaa nimeä Paavolainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pafwolain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Paavolainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paavo Paavolainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Paavolainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: paavolainen.com, paavolainen.eu, paavolainen.fi, paavolainen.info, paavolainen.name, paavolainen.net, paavolainen.org, paavolaiset.com, paavolaiset.eu, paavolaiset.fi, paavolaiset.info, paavolaiset.name, paavolaiset.net, paavolaiset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Paavolainen i Finland. Surname Paavolainen in Finland.

©Tuomas Salste