Paavonkallio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Paavonkallio

Paavonkallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Paavonkallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paavonkallio on noin sijalla 12 000.

Paavonkallio-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Paavonkallio on melko pitkä nimi.

Paavonkallio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Paavonkallio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1968–1971

Sana Paavonkallio tai Paavonkallion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Paavonkallio

Paavonkallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Paavonkallio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, matalikko sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Paavonkallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Paavonkallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Paavonkalliontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Paavonkallio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паавонкаллио tarkoittaa nimeä Paavonkallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pafwongalliå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Paavonkallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paavo Paavonkallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Paavonkallio

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Paavonkallio i Finland. Surname Paavonkallio in Finland.

©Tuomas Salste