Pälvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pälvi

Pälvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pälvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pälvi on noin sijalla 19 000.

Pälvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pälvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pälvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1910–1928
Lakanneet yritykset
perust. 1994

Sana Pälvi tai Pälven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pälvi

Pälvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pälvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pälvi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pälvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pälvikatu, Pälvikuja, Pälvimutka, Pälvitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pälvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Pälvi

Pälvi on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Pälvi oli yhtenä etunimenä 157 naisella. Juuri etunimenä Pälvi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 24 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (117 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (40).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяльви ("Pjalvi") tarkoittaa nimeä Pälvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pälfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pälvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Palvi tai Paelvi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pälvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pälvi i Finland. Surname Pälvi in Finland.

©Tuomas Salste