Pahkakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pahkakangas

Pahkakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pahkakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 73

v. 2016 74

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pahkakangas on noin sijalla 8 400.

Pahkakangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pahkakangas on melko pitkä nimi.

Pahkakangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pahkakangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pahkakangas on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pahkakangas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pahkakangas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 28 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pahkakankaita on 74.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1994–1995
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Pahkakangas tai Pahkakankaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pahkakangas

Pahkakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Pahkakangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pahkakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pahkakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pahkakankaankuja, Pahkakankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pahkakangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пахкакангас tarkoittaa nimeä Pahkakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pachcakangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pahkakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pahkakangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pahkakangas i Finland. Surname Pahkakangas in Finland.

©Tuomas Salste