Pahkamaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pahkamaa

Pahkamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pahkamaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2015 62

v. 2016 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pahkamaa on noin sijalla 9 700.

Pahkamaa-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pahkamaa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pahkamaa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pahkamaa

Pahkamaa (paikannimi)

Pahkamaa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pahkamaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Pahkamaa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пахкамаа tarkoittaa nimeä Pahkamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pachcama on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pahkamaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pahkamaa

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pahkamaa i Finland. Surname Pahkamaa in Finland.

©Tuomas Salste