Päivä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Päivä

Päivä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Päivien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 49

v. 2016 48

v. 2017 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päivä on noin sijalla 11 000.

Päivä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908–1936
Yritykset
perust. –2015

Sana Päivä tai Päivän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Päivä

Päivä (paikannimi)Katuosoitteissa

Päivä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Päivä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Päivä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Päiväkaari, Päiväkatu, Päiväkuja, Päivämaantie, Päivänkaari, Päivänkierto, Päivänkuja, Päivänpolku, Päiväpolku, Päivärinne, Päivätie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Päivä

Päivä on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Päivä oli yhtenä etunimenä 17 naisella. Samaan aikaan Päivä oli 49 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Päivät ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 952 henkeä, joiden sukunimi oli PAIVA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 3 365 henkeä, joiden sukunimi oli PAIVA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 57 henkeä, joiden sukunimi oli PAIVA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяйвя ("Pjaivja") tarkoittaa nimeä Päivä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päifwä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Päivä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paiva tai Paeivae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Päivi Päivä tai Päivö Päivä.

Samankaltaisia nimiä kuin Päivä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Päivä, Finland.

©Tuomas Salste