Päivä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Päivä

Päivä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Päivien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 49

v. 2016 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päivä on noin sijalla 11 000.

Päivä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Päivä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Päivä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1925–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1955–2001

Sana Päivä, Päivän tai Päivät esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Päivä

Päivä (paikannimi)Katuosoitteissa

Päivä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Päivä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Päivä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Päiväkaari, Päiväkatu, Päiväkuja, Päivämaantie, Päivänkaari, Päivänkierto, Päivänkuja, Päivänpolku, Päiväpolku, Päivärinne, Päivätie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Päivä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Päivä

Päivä on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Päivä oli yhtenä etunimenä 18 naisella. Samaan aikaan Päivä oli 49 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Päivät ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 952 henkeä, joiden sukunimi oli PAIVA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 3 016 henkeä, joiden sukunimi oli PAIVA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 57 henkeä, joiden sukunimi oli PAIVA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяйвя ("Pjaivja") tarkoittaa nimeä Päivä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päifwä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Päivä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paiva tai Paeivae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Päivätär Päivä tai Päivö Päivä.

Samankaltaisia nimiä kuin Päivä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Päivä i Finland. Surname Päivä in Finland.

©Tuomas Salste