Päivähonka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Päivähonka

Päivähonka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Päivähonkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päivähonka on noin sijalla 18 000.

Päivähonka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Päivähonka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Päivähonka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Päivähonka

Päivähonka (paikannimi)

Päivähonka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Päivähonka jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Päivähonka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяйвяхонка ("Pjaivjahonka") tarkoittaa nimeä Päivähonka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päifwähonga on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Päivähonka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paivahonka tai Paeivaehonka, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Päivä Päivähonka tai Päivö Päivähonka.

Samankaltaisia nimiä kuin Päivähonka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Päivähonka i Finland. Surname Päivähonka in Finland.

©Tuomas Salste