Päivänsalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Päivänsalo

Päivänsalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Päivänsalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 68

v. 2016 66

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päivänsalo on noin sijalla 9 200.

Päivänsalo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Päivänsalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Päivänsalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1914–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1956–1984

Sana Päivänsalo tai Päivänsalon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Päivänsalo

Päivänsalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Päivänsalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Päivänsalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Päivänsalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Päivänsalontie, Päivänsalovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Päivänsalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяйвянсало ("Pjaivjansalo") tarkoittaa nimeä Päivänsalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päifwänsalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Päivänsalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paivansalo tai Paeivaensalo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Päivänsäde Päivänsalo tai Päivö Päivänsalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Päivänsalo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Päivänsalo i Finland. Surname Päivänsalo in Finland.

©Tuomas Salste