Päivärinne: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Päivärinne

Päivärinne on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Päivärinteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 163 max

v. 2014 158

v. 2015 160

v. 2016 161

v. 2017 161

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päivärinne on noin sijalla 4 600.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1920

Päivärinteitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Päivärinteen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Päivärinne, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1939
Yritykset
perust. 1956–2008

Sana Päivärinne esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Päivärinne

Päivärinne (paikannimi)Päivärinne (karttanimi)

Päivärinne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 867 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; rakennus sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Päivärinne esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 34 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Päivärinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Päivärinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Päivärinne, Päivärinnestigen, Päivärinnevägen, Päivärinteenkatu, Päivärinteenkuja, Päivärinteenmutka, Päivärinteenpolku, Päivärinteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Päivärinteet ulkomailla

Ruotsissa Päivärinne oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Pæiværinne oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

161106
Päivärinteet Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяйвяринне ("Pjaivjarinne") tarkoittaa nimeä Päivärinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päifwerinne on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Päivärinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paivarinne tai Paeivaerinne, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Päivi Päivärinne tai Päivö Päivärinne.

Samankaltaisia nimiä kuin Päivärinne

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Päivärinne, Finland.

©Tuomas Salste