Päivärinta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Päivärinta

Päivärinta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 700:s suomalainen on Päivärinta.

Päivärintojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1205 max

v. 2014 1469

v. 2015 1483

v. 2016 1491

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päivärinta on noin sijalla 600.

Päivärinta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Päivärinta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Päivärinta on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Päivärinta on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Päivärinta ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 129 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Päivärintoja on 1 491.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Päivärintoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 119 Päivärinnan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Päivärintojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rautio (6 vainajaa), Virrat (5), Hollola (3), Ullava (3), Turku (3), Helsingin maalaiskunta (3), Kurikka (3) sekä Hausjärvi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Päivärinta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 74.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1922–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1998

Sana Päivärinta tai Päivärinnan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Päivärinta

Päivärinta (paikannimi)Katuosoitteissa

Päivärinta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 338 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Päivärinta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Päivärinta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Päivärinnankatu, Päivärinnankuja, Päivärinnantie, Päivärinta, Päivärintagatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Päivärinta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Päivärinnat ulkomailla

Ruotsissa Päivärinta oli 69 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяйвяринта ("Pjaivjarinta") tarkoittaa nimeä Päivärinta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päifwerinda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Päivärinta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paivarinta tai Paeivaerinta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Päivä Päivärinta tai Päivö Päivärinta.

Samankaltaisia nimiä kuin Päivärinta

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: paivarinta.com, paivarinta.fi, paivarinta.info, paivarinta.net, paivarinta.org, paivarinta.eu, paivarinta.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Päivärinta i Finland. Surname Päivärinta in Finland.

©Tuomas Salste