Päivinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Päivinen

Päivinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 200:s suomalainen on Päivinen.

Päivisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1388 max

v. 2014 1296

v. 2015 1298

v. 2016 1292

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päivinen on noin sijalla 700.

Päivinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Päivinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Päivinen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Päivinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Päivinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 106 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Päivisiä on 1 292.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1927

Päivisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 102 Päivisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Päivisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rääkkylä (32 vainajaa), Kitee (19), Kesälahti (9) sekä Viipuri (9). Valtaosa asui Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Päivinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 55.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1930–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2003

Sana Päivinen tai Päivisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Päivinen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Päivinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Päivisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Päiviset ulkomailla

Ruotsissa Päivinen oli 48 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Päivinen on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

1292488
Päiviset Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli PAIVINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяйвинен ("Pjaivinen") tarkoittaa nimeä Päivinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päifwin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Päivinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paivinen tai Paeivinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Päivi Päivinen tai Päiviö Päivinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Päivinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: paivinen.com, paivinen.net, paiviset.fi, paivinen.eu, paivinen.fi, paivinen.info, paivinen.name, paivinen.org, paiviset.com, paiviset.eu, paiviset.info, paiviset.name, paiviset.net, paiviset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Päivinen i Finland. Surname Päivinen in Finland.

©Tuomas Salste