Pajukanta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pajukanta

Pajukanta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pajukantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pajukanta on noin sijalla 14 000.

Pajukanta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pajukanta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pajukanta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pajukanta

Pajukanta (paikannimi)Katuosoitteissa

Pajukanta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, matalikko, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pajukanta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pajukanta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pajukannantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pajukanta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паюканта tarkoittaa nimeä Pajukanta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Paiucanda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pajukanta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paju Pajukanta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pajukanta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pajukanta i Finland. Surname Pajukanta in Finland.

©Tuomas Salste