Pajukoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pajukoski

Pajukoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pajukoskien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 203 max

v. 2014 270

v. 2015 273

v. 2016 275

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pajukoski on noin sijalla 2 900.

Pajukoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pajukoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pajukoski on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pajukoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pajukoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pajukoskia on 275.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1924

Pajukoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Pajukosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pajukoski, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1949–2001
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Pajukoski tai Pajukosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pajukoski

Pajukoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Pajukoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 26 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pajukoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pajukoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pajukoskentie, Pajukoski. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pajukoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паюкоски tarkoittaa nimeä Pajukoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Paiucoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pajukoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paju Pajukoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Pajukoski

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pajukosket.com, pajukosket.eu, pajukosket.fi, pajukosket.info, pajukosket.name, pajukosket.net, pajukosket.org, pajukoski.com, pajukoski.eu, pajukoski.fi, pajukoski.info, pajukoski.name, pajukoski.net, pajukoski.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pajukoski i Finland. Surname Pajukoski in Finland.

©Tuomas Salste