Pakarinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pakarinen

Pakarinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 500:s suomalainen on Pakarinen.

Pakaristen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3771 max

v. 1985 3723

v. 2014 3800

v. 2015 3778

v. 2016 3757

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pakarinen on noin sijalla 200.

Pakarinen kuuluu vanhoihin ja yleisiin savo-karjalaisiin -nen-päätteisiin sukunimiin. Nimi on tulkittu vanhan "savolaisen suursuvun" nimeksi. Vuonna 1890 Pakarinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 500–1000. Katsottuna 1970-luvun alun puhelinluetteloista Pakarinen oli selvästi yleisempi Savossa kuin Länsi-Suomessa.

Pakarinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pakarinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pakarinen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Pakarinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pakarinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 377 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pakarisia on 3 757.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Pakarisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 236 Pakarisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pakaristen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Heinävesi (36 vainajaa), Rääkkylä (34) sekä Helsinki (26). Valtaosa asui Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pakarinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 133.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Pakarinen tai Pakarisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pakarinen

Pakarinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Pakarinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pakarinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pakarinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pakarisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pakarinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pakariset ulkomailla

Ruotsissa Pakarinen oli 112 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Pakarinen oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

375711210
Pakariset Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 14 henkeä, joiden sukunimi oli PAKARINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пакаринен tarkoittaa nimeä Pakarinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pacarin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pakarinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pakarinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pakarinen.fi, pakarinen.net, pakarinen.com, pakarinen.eu, pakarinen.info, pakarinen.name, pakarinen.org, pakariset.com, pakariset.eu, pakariset.fi, pakariset.info, pakariset.name, pakariset.net, pakariset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pakarinen i Finland. Surname Pakarinen in Finland.

©Tuomas Salste