Pakisjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pakisjärvi

Pakisjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pakisjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 79

v. 2015 82

v. 2016 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pakisjärvi on noin sijalla 7 700.

Pakisjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pakisjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pakisjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950–1989
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Pakisjärvi tai Pakisjärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pakisjärvi

Pakisjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pakisjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pakisjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pakisjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pakisjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pakisjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pakisjärvet ulkomailla

Ruotsissa Pakisjärvi oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пакисъярви ("Pakisjarvi") tarkoittaa nimeä Pakisjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pakisierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pakisjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pakisjarvi tai Pakisjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pakisjärvi i Finland. Surname Pakisjärvi in Finland.

©Tuomas Salste