Pakkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pakkala

Pakkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Pakkala.

Pakkaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 824 max

v. 2014 859

v. 2015 853

v. 2016 853

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pakkala on noin sijalla 1 000.

Pakkala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pakkala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pakkala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pakkala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pakkala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 40 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pakkaloita on 853.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Pakkaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 81 Pakkalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pakkaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Veteli (11 vainajaa), Helsinki (5), Alavus (4), Ilmajoki (4), Sippola (4), Tampere (4), Laihia (4) sekä Jalasjärvi (4). Valtaosa asui Kymenlaaksossa ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pakkala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 41.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1901–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2004

Sana Pakkala tai Pakkalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pakkala

Pakkala (paikannimi)Katuosoitteissa

Pakkala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 80 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pakkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pakkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pakkalan huoltotie, Pakkalan puistotie, Pakkalankuja, Pakkalankulma, Pakkalanrinne, Pakkalantie, Teuvo Pakkalan katu, Teuvo Pakkalan tie, Teuvo Pakkalas väg, Vanha Pakkalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pakkala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pakkalat ulkomailla

Ruotsissa Pakkala oli 53 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Pakkala oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 282 henkeä, joiden sukunimi oli PAKKALA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паккала tarkoittaa nimeä Pakkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Pakkala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pakkala.com, pakkala.fi, pakkala.name, pakkala.org, pakkala.eu, pakkala.info, pakkala.net, pakkalat.com, pakkalat.eu, pakkalat.fi, pakkalat.info, pakkalat.name, pakkalat.net, pakkalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pakkala i Finland. Surname Pakkala in Finland.

©Tuomas Salste