Palmén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Palmén

Palmén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Palménien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 210

v. 2014 288

v. 2015 289

v. 2016 287

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palmén on noin sijalla 2 800.

Nimellä on historiaa, sillä Palmén on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Palmén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Palmén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Palmen. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1987–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Palmén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Palmén osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Palmén esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Erik Palménin aukio, Erik Palméns plats, J.A. Palménin tie, J.A. Palméns väg. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Palménit ulkomailla

Ruotsissa Palmén oli 249 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 262 henkeä, joiden sukunimi oli PALMEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 15 henkeä, joiden sukunimi oli PALMEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pallas Palmén tai Paloma Palmén.

Samankaltaisia nimiä kuin Palmén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: palmen.com, palmen.eu, palmen.fi, palmen.info, palmen.name, palmen.org, palmen.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Palmén i Finland. Surname Palmén in Finland.

©Tuomas Salste