Palmgren: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Palmgren

Palmgren on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Palmgrenien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 374

v. 2014 412

v. 2015 413

v. 2016 410

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palmgren on noin sijalla 2 100.

Palmgren on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Palmgren ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Palmgrén. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Palmgrenejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 62 Palmgrenin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Palmgrenien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (13 vainajaa), Tampere (7) sekä Turku (5). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Palmgren, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 42.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1996

Sana Palmgren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Palmgren

Palmgren (paikannimi)Katuosoitteissa

Palmgren on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Palmgren jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Palmgren esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Selim Palmgreninkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Palmgren-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Palmgrenit ulkomailla

Ruotsissa Palmgren oli 2 341 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Palmgren oli 76 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Palmgren on ollut 66 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

41023416676
Palmgrenit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 528 henkeä, joiden sukunimi oli PALMGREN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pallas Palmgren tai Paloma Palmgren.

Samankaltaisia nimiä kuin Palmgren

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: palmgren.com, palmgren.eu, palmgren.fi, palmgren.info, palmgren.net, palmgren.org, palmgren.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Palmgren i Finland. Surname Palmgren in Finland.

©Tuomas Salste