Paloheimo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Paloheimo

Paloheimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Paloheimo-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 255 max

v. 2014 339

v. 2015 340

v. 2016 341

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paloheimo on noin sijalla 2 400.

Paloheimo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Paloheimo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1920

Paloheimo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 31 Paloheimon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Paloheimo-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (6 vainajaa) sekä Tampere (3). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Paloheimo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2003

Sana Paloheimo tai Paloheimon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Paloheimo

Paloheimo (paikannimi)Katuosoitteissa

Paloheimo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Paloheimo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Paloheimo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Paloheimonkatu, Paloheimontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Paloheimo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Paloheimot ulkomailla

Ruotsissa Paloheimo oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палохеймо tarkoittaa nimeä Paloheimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Paloheimo tai Pallas Paloheimo.

Samankaltaisia nimiä kuin Paloheimo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: paloheimo.com, paloheimo.eu, paloheimo.fi, paloheimo.info, paloheimo.name, paloheimo.net, paloheimo.org, paloheimot.com, paloheimot.eu, paloheimot.fi, paloheimot.info, paloheimot.name, paloheimot.net, paloheimot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Paloheimo i Finland. Surname Paloheimo in Finland.

©Tuomas Salste