Palolampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Palolampi

Palolampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Palolampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palolampi on noin sijalla 14 000.

Palolampi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Palolampi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Palolampi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1991

Sana Palolampi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Palolampi

Palolampi (paikannimi)Katuosoitteissa

Palolampi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 114 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Palolampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Palolampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Palolammenkuja, Palolammentie, Palolampivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Palolampi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Palolammet ulkomailla

Ruotsissa Palolampi oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палолампи tarkoittaa nimeä Palolampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Palolambj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Palolampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palolampi tai Pallas Palolampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Palolampi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Palolampi i Finland. Surname Palolampi in Finland.

©Tuomas Salste