Paloniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Paloniemi

Paloniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Paloniemi.

Paloniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 552 max

v. 2014 779

v. 2015 780

v. 2016 784

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paloniemi on noin sijalla 1 100.

Paloniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Paloniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Paloniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 48 Paloniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Paloniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuusamo (6 vainajaa), Posio (6), Alavus (4) sekä Ähtäri (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Paloniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 32.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1928–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1999

Sana Paloniemi tai Paloniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Paloniemi

Paloniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Paloniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 286 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Paloniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Paloniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Paloniemenkärki, Paloniementie, Paloniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Paloniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Paloniemet ulkomailla

Ruotsissa Paloniemi oli 45 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палониеми ("Palonijemi") tarkoittaa nimeä Paloniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Paloniemi tai Pallas Paloniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Paloniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: paloniemi.com, paloniemi.fi, paloniemi.net, paloniemet.com, paloniemet.eu, paloniemet.fi, paloniemet.info, paloniemet.name, paloniemet.net, paloniemet.org, paloniemi.eu, paloniemi.info, paloniemi.name, paloniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Paloniemi i Finland. Surname Paloniemi in Finland.

©Tuomas Salste