Palosuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Palosuo

Palosuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Palosoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 54

v. 2016 54

v. 2017 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palosuo on noin sijalla 11 000.

Palosuo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Palosuo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Palosuo on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Palosuo

Palosuo (paikannimi)Palosuo (karttanimi)

Palosuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 214 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Palosuo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Palosuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Palosuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Palosuo, Palosuonkatu, Palosuonkuja, Palosuontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палосуо tarkoittaa nimeä Palosuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palosuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Palosuo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Palosuo, Finland.

©Tuomas Salste