Palva-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Palva-aho

Palva-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Palva-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palva-aho on noin sijalla 14 000.

Palva-aho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Palva-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Palva-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Palva-aho

Palva-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Palva-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Palva-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Palva-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Palva-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Palva-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палва-ахо tarkoittaa nimeä Palva-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Palfwa=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Palva-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pallas Palva-aho tai Paloma Palva-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Palva-aho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Palva-aho i Finland. Surname Palva-aho in Finland.

©Tuomas Salste