Pankolainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pankolainen

Pankolainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pankolaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 31 max

v. 2015 24

v. 2016 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pankolainen on noin sijalla 19 000.

Pankolainen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pankolainen on melko pitkä nimi.

Pankolainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pankolainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Панколайнен tarkoittaa nimeä Pankolainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pangolain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pankolainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Panu Pankolainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Pankolainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pankolainen i Finland. Surname Pankolainen in Finland.

©Tuomas Salste