Pantsar: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pantsar

Pantsar on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pantsarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 264 max

v. 2014 340

v. 2015 347

v. 2016 346

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pantsar on noin sijalla 2 300.

Pantsar on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pantsar ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Pantzar. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pantsar on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pantsar on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pantsar ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 69 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pantsareja on 346.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1913
Lakanneet yritykset
perust. 1977–1995

Sana Pantsar tai Pantsarin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Pantsarit ulkomailla

Ruotsissa Pantsar oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пантсар tarkoittaa nimeä Pantsar. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pandzar on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pantsar olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Panu Pantsar.

Samankaltaisia nimiä kuin Pantsar

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pantsar.fi, pantsar.org, pantsar.com, pantsar.eu, pantsar.info, pantsar.name, pantsar.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pantsar i Finland. Surname Pantsar in Finland.

©Tuomas Salste