Pappila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pappila

Pappila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pappiloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 215 max

v. 2014 228

v. 2015 235

v. 2016 235

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pappila on noin sijalla 3 300.

Pappila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pappila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1921

Pappiloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 23 Pappilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pappiloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ruotsinpyhtää (6 vainajaa), Vieremä (5) sekä Pyhäjärvi Ol (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pappila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1917–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Pappila tai Pappilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pappila

Pappila (paikannimi)Katuosoitteissa

Pappila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 101 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pappila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pappila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pappilankaari, Pappilankatu, Pappilankuja, Pappilanmutka, Pappilanpolku, Pappilanpuistikko, Pappilanraitti, Pappilanrinne, Pappilansuora, Pappilantie, Vanha Pappila. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pappila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pappilat ulkomailla

Ruotsissa Pappila oli 52 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паппила tarkoittaa nimeä Pappila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Pappila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pappila.com, pappila.fi, pappila.net, pappila.eu, pappila.info, pappila.name, pappila.org, pappilat.com, pappilat.eu, pappilat.fi, pappilat.info, pappilat.name, pappilat.net, pappilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pappila i Finland. Surname Pappila in Finland.

©Tuomas Salste