Pärkkä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pärkkä

Pärkkä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pärkkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 146

v. 2015 146

v. 2016 147

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pärkkä on noin sijalla 4 900.

Pärkkä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pärkkä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1996

Sana Pärkkä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pärkkä

Pärkkä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pärkkä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pärkkä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pärkkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pärkäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pärkkä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pärkät ulkomailla

Norjassa Pærkkæ oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пярккя ("Pjarkkja") tarkoittaa nimeä Pärkkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Perkä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pärkkä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Parkka tai Paerkkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pär Pärkkä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pärkkä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: parkat.com, parkat.info, parkat.net, parkat.org, parkka.com, parkat.eu, parkat.fi, parkat.name, parkka.eu, parkka.fi, parkka.info, parkka.name, parkka.net, parkka.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pärkkä i Finland. Surname Pärkkä in Finland.

©Tuomas Salste