Parkkinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Parkkinen

Parkkinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 100:s suomalainen on Parkkinen.

Parkkisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2485 max

v. 2014 2653

v. 2015 2637

v. 2016 2634

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Parkkinen on noin sijalla 300.

Nimi on tulkittu vanhan "savolaisen suursuvun" nimeksi. Vuonna 1890 Parkkinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 500–1000.

Parkkinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Parkkinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Parkkinen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Parkkinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Parkkinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 318 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Parkkisia on 2 634.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Parkkisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 166 Parkkisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Parkkisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sulkava (17 vainajaa), Ylikiiminki (17) sekä Anttola (15). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Parkkinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 102.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Parkkinen tai Parkkisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Parkkinen

Parkkinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Parkkinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Parkkinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Parkkinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Parkkisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Parkkinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Parkkiset ulkomailla

Ruotsissa Parkkinen oli 142 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Парккинен tarkoittaa nimeä Parkkinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Parkin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Parkkinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paris Parkkinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Parkkinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: parkkinen.fi, parkkinen.net, parkkinen.org, parkkinen.com, parkkinen.eu, parkkinen.info, parkkinen.name, parkkiset.com, parkkiset.eu, parkkiset.fi, parkkiset.info, parkkiset.name, parkkiset.net, parkkiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Parkkinen i Finland. Surname Parkkinen in Finland.

©Tuomas Salste