Pärnäjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pärnäjärvi

Pärnäjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pärnäjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pärnäjärvi on noin sijalla 20 000.

Pärnäjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pärnäjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pärnäjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pärnäjärvi

Pärnäjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pärnäjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pärnäjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pärnäjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pärnäjärventie, Pärnäjärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pärnäjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пярняярви ("Pjarnjajarvi") tarkoittaa nimeä Pärnäjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pernäierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pärnäjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Parnajarvi tai Paernaejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pär Pärnäjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pärnäjärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pärnäjärvi i Finland. Surname Pärnäjärvi in Finland.

©Tuomas Salste