Parpala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Parpala

Parpala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Parpala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 213 max

v. 2014 277

v. 2015 278

v. 2016 277

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Parpala on noin sijalla 2 900.

Parpala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Parpala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Parpala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Parpala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Parpala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Parpala-nimisiä on 277.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Parpala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Parpalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Parpala-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Simo (3 vainajaa) sekä Kälviä (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Parpala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1936
Lakanneet yritykset
perust. 1962–1997

Sana Parpala tai Parpalat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Parpala

Parpala (paikannimi)Katuosoitteissa

Parpala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Parpala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Parpala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Parpalankatu, Parpalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Parpala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Parpalat ulkomailla

Ruotsissa Parpala oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 28 henkeä, joiden sukunimi oli PARPALA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Парпала tarkoittaa nimeä Parpala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paris Parpala.

Samankaltaisia nimiä kuin Parpala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: parpala.com, parpala.eu, parpala.fi, parpala.info, parpala.name, parpala.net, parpala.org, parpalat.com, parpalat.eu, parpalat.fi, parpalat.info, parpalat.name, parpalat.net, parpalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Parpala i Finland. Surname Parpala in Finland.

©Tuomas Salste