Partio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Partio

Partio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Partioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 224 max

v. 2014 243

v. 2015 242

v. 2016 241

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Partio on noin sijalla 3 300.

Partio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Partio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Partio on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Partio on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Partio ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 33 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Partioita on 241.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1897

Partioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Partion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Partio, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1918–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2000

Sana Partio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Partio osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Partio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Partiokatu, Partiontie, Partiopolku, Partiotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Партио tarkoittaa nimeä Partio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paris Partio.

Samankaltaisia nimiä kuin Partio

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: partio.com, partio.fi, partio.info, partio.net, partio.org, partio.eu, partio.name, partiot.com, partiot.eu, partiot.fi, partiot.info, partiot.name, partiot.net, partiot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Partio i Finland. Surname Partio in Finland.

©Tuomas Salste