Partti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Partti

Partti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Parttien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 376 max

v. 2014 350

v. 2015 356

v. 2016 356

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Partti on noin sijalla 2 300.

Partti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Partti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Partti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Partti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Partti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 30 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Partteja on 356.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1928

Partteja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 23 Partin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Parttien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kangasniemi (15 vainajaa), Mikkelin maalaiskunta (6) sekä Mikkeli (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Partti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 13.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2001

Sana Partti tai Partin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Partti

Partti (paikannimi)Katuosoitteissa

Partti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Partti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Partti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Partinkuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Partti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Partit ulkomailla

Ruotsissa Partti oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Партти tarkoittaa nimeä Partti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Partj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Partti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paris Partti.

Samankaltaisia nimiä kuin Partti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: partit.com, partit.fi, partit.net, partit.org, partti.com, partit.eu, partit.info, partit.name, partti.eu, partti.fi, partti.info, partti.name, partti.net, partti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Partti i Finland. Surname Partti in Finland.

©Tuomas Salste