Parviainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Parviainen

Parviainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin yleinen. Noin joka 900:s suomalainen on Parviainen.

Parviaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 5736 max

v. 1985 5574

v. 1998 5852

v. 2014 5999

v. 2015 5972

v. 2016 5971

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Parviainen on noin sijalla 100.

Parviainen kuuluu vanhoihin ja yleisiin savo-karjalaisiin -nen-päätteisiin sukunimiin. Nimi on tulkittu vanhan "savolaisen suursuvun" nimeksi. Vuonna 1890 Parviainen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 500–1000. Katsottuna 1970-luvun alun puhelinluetteloista Parviainen oli selvästi yleisempi Savossa kuin Länsi-Suomessa.

Parviainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Parviainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Parviainen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Parviainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Parviainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 1 425 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Parviaisia on 5 971.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Parviaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 305 Parviaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Parviaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (30 vainajaa), Tuupovaara (30), Kaavi (17) sekä Nilsiä (17). Valtaosa asui Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Parviainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 202.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Parviainen tai Parviaisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Parviainen

Parviainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Parviainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Parviainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Parviainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Parviaisenkatu, Parviaisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Parviainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Parviaiset ulkomailla

Ruotsissa Parviainen oli 219 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 27 henkeä, joiden sukunimi oli PARVIAINEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 13 henkeä, joiden sukunimi oli PARVIAINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Парвиайнен tarkoittaa nimeä Parviainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Parfwiain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Parviainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Parvin Parviainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Parviainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: parviainen.com, parviainen.eu, parviainen.info, parviainen.net, parviainen.org, parviaiset.fi, parviainen.fi, parviainen.name, parviaiset.com, parviaiset.eu, parviaiset.info, parviaiset.name, parviaiset.net, parviaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Parviainen i Finland. Surname Parviainen in Finland.

©Tuomas Salste