Passi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Passi

Passi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Passien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 313 max

v. 2014 330

v. 2015 323

v. 2016 323

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Passi on noin sijalla 2 500.

Passi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Passi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Passeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 35 Passin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Passien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhava (13 vainajaa), Helsinki (3), Vaasa (3) sekä Kalajoki (3). Valtaosa asui entisessä Oulun läänissä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Passi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 23.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1936–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1995

Sana Passi tai Passin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Passi

Passi (paikannimi)Katuosoitteissa

Passi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Passi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Passi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Passikatu, Passinkuja, Passinraitti, Passinsola, Passintanhua, Passintie, Passipolku, Passitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Passi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Passit ulkomailla

Ruotsissa Passi oli 30 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Passi oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 55 henkeä, joiden sukunimi oli PASSI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 301 henkeä, joiden sukunimi oli PASSI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 74 henkeä, joiden sukunimi oli PASSI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пасси tarkoittaa nimeä Passi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pasi Passi.

Samankaltaisia nimiä kuin Passi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: passi.com, passi.eu, passi.fi, passi.info, passi.net, passi.org, passi.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Passi i Finland. Surname Passi in Finland.

©Tuomas Salste