Pekkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pekkala

Pekkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 300:s suomalainen on Pekkala.

Pekkaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2234 max

v. 2014 2437

v. 2015 2427

v. 2016 2410

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pekkala on noin sijalla 350.

Pekkala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pekkala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pekkala on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Pekkala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pekkala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 346 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pekkaloita on 2 410.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Pekkaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 145 Pekkalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pekkaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rovaniemen maalaiskunta (12 vainajaa), Helsinki (10) sekä Oulu (8).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pekkala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 113.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Pekkala tai Pekkalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pekkala

Pekkala (paikannimi)Katuosoitteissa

Pekkala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 370 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pekkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pekkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pekkala, Pekkalan lossitie, Pekkalankatu, Pekkalankuja, Pekkalanmutka, Pekkalanperä, Pekkalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pekkala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pekkalat ulkomailla

Ruotsissa Pekkala oli 215 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Pekkala oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

24102157
Pekkalat Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 196 henkeä, joiden sukunimi oli PEKKALA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli PEKKALA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пеккала tarkoittaa nimeä Pekkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pekka Pekkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Pekkala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pekkala.com, pekkala.info, pekkala.net, pekkala.org, pekkalat.com, pekkala.eu, pekkala.fi, pekkala.name, pekkalat.eu, pekkalat.fi, pekkalat.info, pekkalat.name, pekkalat.net, pekkalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pekkala i Finland. Surname Pekkala in Finland.

©Tuomas Salste