Pekkalainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pekkalainen

Pekkalainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pekkalaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pekkalainen on noin sijalla 19 000.

Pekkalainen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pekkalainen on melko pitkä nimi.

Pekkalainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pekkalainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пеккалайнен tarkoittaa nimeä Pekkalainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peckalain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pekkalainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pekka Pekkalainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Pekkalainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pekkalainen i Finland. Surname Pekkalainen in Finland.

©Tuomas Salste