Pekkola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pekkola

Pekkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Pekkola.

Pekkoloiden määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 925 max

v. 2014 763

v. 2015 762

v. 2016 762

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pekkola on noin sijalla 1 200.

Pekkola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pekkola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pekkola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pekkola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pekkola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 13 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pekkoloita on 762.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Pekkoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 72 Pekkolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pekkoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Mäntyharju (11 vainajaa), Kuusankoski (6) sekä Kotka (5). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pekkola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 45.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1923
Lakanneet yritykset
perust. 1951–2001

Sana Pekkola tai Pekkolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pekkola

Pekkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Pekkola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 64 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pekkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pekkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pekkolankatu, Pekkolankuja, Pekkolankulma, Pekkolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pekkola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pekkolat ulkomailla

Ruotsissa Pekkola oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пеккола tarkoittaa nimeä Pekkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pekko Pekkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Pekkola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pekkola.com, pekkola.eu, pekkola.fi, pekkola.net, pekkola.info, pekkola.name, pekkola.org, pekkolat.com, pekkolat.eu, pekkolat.fi, pekkolat.info, pekkolat.name, pekkolat.net, pekkolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pekkola i Finland. Surname Pekkola in Finland.

©Tuomas Salste