Pekonmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pekonmäki

Pekonmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pekonmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pekonmäki on noin sijalla 17 000.

Pekonmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pekonmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pekonmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pekonmäki

Pekonmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Pekonmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pekonmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pekonmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pekonmäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pekonmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пеконмяки ("Pekonmjaki") tarkoittaa nimeä Pekonmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peconmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pekonmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pekonmaki tai Pekonmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pekka Pekonmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Pekonmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pekonmäki i Finland. Surname Pekonmäki in Finland.

©Tuomas Salste