Pelkkikangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pelkkikangas

Pelkkikangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pelkkikankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 68

v. 2016 68

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pelkkikangas on noin sijalla 9 000.

Pelkkikangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pelkkikangas on melko pitkä nimi.

Pelkkikangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pelkkikangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1958–1984

Sana Pelkkikangas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pelkkikangas

Pelkkikangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Pelkkikangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pelkkikangas jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pelkkikangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pelkkikankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pelkkikangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пельккикангас tarkoittaa nimeä Pelkkikangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pelkicangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pelkkikangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pelle Pelkkikangas tai Pelagea Pelkkikangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Pelkkikangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pelkkikangas i Finland. Surname Pelkkikangas in Finland.

©Tuomas Salste