Pellas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pellas

Pellas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pellaksien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 115

v. 2014 138

v. 2015 138

v. 2016 139

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pellas on noin sijalla 5 100.

Pellas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pellas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1892-1919

Pellaksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Pellaksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pellaksien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pyhtää (3 vainajaa), Koivulahti (3) sekä Mustasaari (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pellas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1919–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1967–1983

Sana Pellas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pellas

Pellas (paikannimi)Katuosoitteissa

Pellas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pellas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pellas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pellaksenkuja, Pellaksenpiha, Pellaksenpolku, Pellaksenrinne, Pellaksentie, Pellas, Pellasgränden, Pellasgården, Pellasstigen, Pellasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pellas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pellakset ulkomailla

Ruotsissa Pellas oli 151 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 105 henkeä, joiden sukunimi oli PELLAS.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 38 henkeä, joiden sukunimi oli PELLAS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pelle Pellas tai Pelagea Pellas.

Samankaltaisia nimiä kuin Pellas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pellas.com, pellas.fi, pellas.eu, pellas.info, pellas.name, pellas.net, pellas.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pellas i Finland. Surname Pellas in Finland.

©Tuomas Salste