Pellonpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pellonpää

Pellonpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pellonpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 252 max

v. 2014 226

v. 2015 225

v. 2016 225

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pellonpää on noin sijalla 3 500.

Pellonpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pellonpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Pellonpäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Pellonpään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pellonpäiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alavus (3 vainajaa) sekä Lappajärvi (3). Valtaosa asui Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pellonpää, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1996

Sana Pellonpää tai Pellonpään esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pellonpää

Pellonpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Pellonpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 535 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pellonpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pellonpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pellonpää, Pellonpäänkatu, Pellonpäänkuja, Pellonpäänrinne, Pellonpääntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pellonpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пеллонпяа ("Pellonpjaa") tarkoittaa nimeä Pellonpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Pellonpaa tai Pellonpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pelle Pellonpää tai Pelagea Pellonpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Pellonpää

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pellonpaa.com, pellonpaa.eu, pellonpaa.fi, pellonpaa.info, pellonpaa.name, pellonpaa.net, pellonpaa.org, pellonpaat.com, pellonpaat.eu, pellonpaat.fi, pellonpaat.info, pellonpaat.name, pellonpaat.net, pellonpaat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pellonpää i Finland. Surname Pellonpää in Finland.

©Tuomas Salste