Pelto-Huikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pelto-Huikko

Pelto-Huikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pelto-Huikkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pelto-Huikko on noin sijalla 13 000.

Pelto-Huikko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pelto-Huikko on melko pitkä nimi.

Pelto-Huikko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pelto-Huikko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pelto-Huikko

Pelto-Huikko (paikannimi)

Pelto-Huikko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pelto-Huikko jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Pelto-Huikko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пельто-Хуйкко tarkoittaa nimeä Pelto-Huikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peldo=Huickå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pelto-Huikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pelle Pelto-Huikko tai Pelagea Pelto-Huikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Pelto-Huikko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pelto-Huikko i Finland. Surname Pelto-Huikko in Finland.

©Tuomas Salste