Peltokangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peltokangas

Peltokangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Peltokangas.

Peltokankaiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 650 max

v. 2014 945

v. 2015 965

v. 2016 971

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peltokangas on noin sijalla 900.

Verrattuna muihin sukunimiin Peltokangas on melko pitkä nimi.

Peltokangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Peltokangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Peltokangas on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Peltokangas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Peltokangas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 251 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Peltokankaita on 971.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Peltokankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 46 Peltokankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Peltokankaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Perho (8 vainajaa) sekä Alajärvi (4). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Peltokangas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2001

Sana Peltokangas tai Peltokankaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Peltokangas

Peltokangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Peltokangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 53 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Peltokangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peltokangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peltokangas, Peltokangasvägen, Peltokankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Peltokangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Peltokankaat ulkomailla

Ruotsissa Peltokangas oli 35 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пельтокангас tarkoittaa nimeä Peltokangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peldocangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Peltokangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pelle Peltokangas tai Pelagea Peltokangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Peltokangas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: peltokangas.com, peltokangas.net, peltokangas.eu, peltokangas.fi, peltokangas.info, peltokangas.name, peltokangas.org, peltokankaat.com, peltokankaat.eu, peltokankaat.fi, peltokankaat.info, peltokankaat.name, peltokankaat.net, peltokankaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Peltokangas i Finland. Surname Peltokangas in Finland.

©Tuomas Salste