Peltotalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peltotalo

Peltotalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Peltotalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peltotalo on noin sijalla 14 000.

Peltotalo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Peltotalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Peltotalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Peltotalo

Peltotalo (paikannimi)

Peltotalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Peltotalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Peltotalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пельтотало tarkoittaa nimeä Peltotalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peldotalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Peltotalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pelle Peltotalo tai Pelagea Peltotalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Peltotalo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Peltotalo i Finland. Surname Peltotalo in Finland.

©Tuomas Salste