Pentikäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pentikäinen

Pentikäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 800:s suomalainen on Pentikäinen.

Pentikäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1203 max

v. 2014 1163

v. 2015 1152

v. 2016 1151

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pentikäinen on noin sijalla 800.

Verrattuna muihin sukunimiin Pentikäinen on melko pitkä nimi.

Pentikäinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pentikäinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1929

Pentikäisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 89 Pentikäisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pentikäisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuolemajärvi (11 vainajaa), Joutseno (10) sekä Nilsiä (8). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pentikäinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 42.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1905–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Pentikäinen tai Pentikäisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pentikäinen

Pentikäinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Pentikäinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pentikäinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pentikäinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pentikäisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pentikäinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pentikäiset ulkomailla

Ruotsissa Pentikäinen oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пентикяйнен ("Pentikjainen") tarkoittaa nimeä Pentikäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pendikäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pentikäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pentikainen tai Pentikaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pentti Pentikäinen tai Penni Pentikäinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Pentikäinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pentikainen.com, pentikainen.eu, pentikainen.fi, pentikainen.info, pentikainen.name, pentikainen.net, pentikainen.org, pentikaiset.com, pentikaiset.eu, pentikaiset.fi, pentikaiset.info, pentikaiset.name, pentikaiset.net, pentikaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pentikäinen i Finland. Surname Pentikäinen in Finland.

©Tuomas Salste