Pentti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pentti

Pentti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Pentti.

Penttien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 790 max

v. 2014 834

v. 2015 830

v. 2016 830

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pentti on noin sijalla 1 100.

Pentti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pentti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1927

Penttejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 70 Pentin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Penttien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Johannes (15 vainajaa), Luumäki (6) sekä Lohtaja (6). Valtaosa asui Länsi-Suomessa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pentti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 36.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2006

Sana Pentti, Pentin tai Pentit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pentti

Pentti (paikannimi)Katuosoitteissa

Pentti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pentti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pentti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pentinkatu, Pentinkuja, Pentinkulma, Pentinmaantie, Pentinpolku, Pentinrinne, Pentintie, Pentti, Pentti Haanpään tie, Pentti Hallen katu, Pentti Halttusen tie, Pentti Kaiteran katu, Pentti Lyytisen tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pentti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Pentti

Pentti on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Pentti oli yhtenä etunimenä 31 294 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 90:s mies oli etunimeltään Pentti. Juuri etunimenä Pentti onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 830 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (24 359 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (6 935).

Pentit ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli PENTTI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пентти tarkoittaa nimeä Pentti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pentj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pentti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Penna Pentti tai Penni Pentti.

Samankaltaisia nimiä kuin Pentti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pentit.com, pentit.fi, pentti.com, pentti.eu, pentti.info, pentti.net, pentit.eu, pentit.info, pentit.name, pentit.net, pentit.org, pentti.fi, pentti.name, pentti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pentti i Finland. Surname Pentti in Finland.

©Tuomas Salste